Візит Першого віце-прем’єр-міністра-Міністра економіки

Днями TIS та Neptune приймали Першого віце-прем’єр-міністра-Міністра економіки України Юлію Свириденко.

Разом із колегами з Міністерство економіки України пані Юлія на власні очі побачила, як працює найбільший морський порт країни в умовах повномасштабної війни, а також пройшлися нашими причалами, де за продовольчою програмою ООН відвантажувались зернові.

Співвласник та СЕО TIS Stavnitser Andrey під час екскурсії нагадав, що ТІС як і всі українські порти, стояв майже рік, адже росія заблокувала судноплавство ще до повномасштабного вторгнення. Нині ж термінали починають працювати, порт поступово відновлює операції, що можливо насамперед завдяки нашим Збройним силам, і, звичайно, нашим співробітникам.

«Для економіки вкрай важливо, щоб наші порти працювали, щоб морська логістика була розблокована, щоб через наші порти йшло не лише зерно, а метал, готові продукти, а не сировина, щоб порти мали надійний протиповітряний захист. Мінекономіки підрахувало, що розширення експорту і транспортного сполучення дозволить додатково залучити понад $10 млрд експортних надходжень. Тому повноцінне відновлення експорту, особливо підтримка несировинного експорту — важливий вклад в стійкість економіки», – наголосила Юлія Свириденко.

«Порт – серце економіки. На жаль, росіяни чудово це розуміють. За час, доки ми не могли працювати, світ раптом усвідомив, що без українського зерна багатьом загрожує буквальний голод. Важливість портової інфраструктури для національної економіки стала очевидною – ми не просто «парковка» для вантажного транспорту, від нас залежить величезна кількість бізнесів у країні. Україна доклала колосальних зусиль для створення спочатку так званого «зернового коридору», а потім розблокування роботи вже без нього», – зазначив Ставніцер.

“Порт – серце економіки. Без українського зерна багатьом загрожує буквальний голод” – А. Ставніцер.

Інші новини