Інформація
про ТІС

ТІС – порт №1 в Україні та №2 на Чорному морі за обсягами перевалки вантажів.

ТІС – порт №1 в Україні та №2 на Чорному морі за обсягами перевалки вантажів. Розпочав роботу в 1994 році на базі занедбаного з радянських часів причалу для імпорту мінеральних добрив. ТІС – стратегічне підприємство для забезпечення українського експорту та економічної безпеки України, яке працює в тому числі й у межах продовольчої програми ООН.

Визначний інвестор в інфраструктуру України – за 30 років роботи власні інвестиції у розвиток порту та галузі загалом перевищили $1 мільярд. Ключовий платник податків у регіоні та один із найбільших працедавців галузі та Одещини. За час роботи ТІС забезпечив державі понад $360 млн податків та зборів. Створює робочі місця та забезпечує заробітною платою близько 5 000 людей.

360

мільйонів тонн вантажів за увесь час роботи

1500

портів по всьому світу з'єднані через ТІС з українським бізнесом

4,5

мільйонів податків та зборів щодня

ТIС обирають лідери галузей

ТІС – соціально відповідальний, проукраїнський бізнес.

Співвласники порту ініціюють та активно підтримують локальні та національні благодійні ініціативи.

Гуманітарна місія

Допомагаємо постраждалим від війни місцевим громадам та українцям, заснувавши фонд HelpUkraine.Center, що збирає і розподіляє гуманітарну допомогу постраждалим від війни.

Допомога ЗСУ

Будучи стратегічним підприємством на березі Чорного моря, ТІС активно підтримує сили безпеки та оборони і просуває ініціативи щодо захисту регіону.

Культурна спадщина

Підтримуємо творчі майданчики, інноваційні хаби для підприємців, відновлюємо постраждалу від обстрілів культурну спадщину Одещини.